С 40 дни разполага семейството на горнооряховец, за да събере 120 000 лв. за лечението му

38-годишният Пеньо Пенев от Горна Оряховица се нуждае от 120 000 лв., с които да плати лечението си от левкемия. Животът на Пеньо се преобръща преди около месец, когато чува тежката диагноза.

До нея се стига съвсем случайно. Веднага му е назначена химиотерапия, а работодателят му Николай Върбанов от Долна Оряховица застава плътно до Пеньо в трудния момент и го свързва с клиника в Турция. И там показателите са категорични – болестта е налице и трябва незабавно да бъде направена трансплантация на стволови клетки, за да бъде преборена.

100 000$ са нужни само за трансплантацията. Благотворителни инициативи вече успяха да съберат малко над 45 000 лв., с които са били платени две химиотерапии в южната ни съседка, където мъжът се намира и в момента. Решението на Пенев да избере турската клиника не е каприз – у нас лекарите му дават по-малко от 5% гаранция за излекуване, докато тамошните им колеги говорят за 80%.

Близките и приятелите на Пенев вече правят всичко по силите си за набирането на средствата. Синът на Пеньо е на 14 г. – възраст, в която всяко едно момче има най-голяма нужда от татко си.“

Всеки, който може да помогне Пеньо и семейството му да останат заедно, може да го направи на:

Paypal: [email protected]

=========

IBAN: BG71UBBS80021063534140

BIC: UBBSBGSF

Банка: ОББ

СМЕТКАТА Е ДАРИТЕЛСКА И НЯМА ТАКСА ПРЕВОД

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони