С-400 свали цели, летящи със скорост над 2000 км/ч. (ВИДЕО)

За мишени са използвани свръхзвуковите ракети „Фаворит“

Зенитно-ракетните системи С-400 са свалили осем мишени, имитиращи крилати ракети, летящи със скорост повече от 2000 км/ч на учения на полигона "Ашулук" (Астраханска област). Това се казва в съобщение на Западния военен окръг, цитирано от ТАСС.

"Съединенията на ПВО са отразили ракетен удар на условен въздушен противник, в качеството на който са били свръхзвуковите ракети-мишени „Фаворит“, които имат скоростни и маневрени характеристики на съвременни крилати ракети. В резултат от въздушния бой, всички осем въздушни мишени, летящи със скорост повече от 2000 км/ч, са били унищожени“, се отбелязва в съобщението.

С-400 са отработили също отразяване на ракетен авиационен удар, но вече с помощта на електронни изстрелвания. На последния етап от маневрите зенитните артилеристи ще извършат комбиниран марш на разстояние 2000 км до мястото на постоянна дислокация в Ленинградска област.

С-400 „Триумф“ (SA-21 Growler , според кодификацията на НАТО) е руска зенитно-ракетна система с голям и среден обсег. Предназначена е за поразяване на въздушни цели в условията на интензивно огнево и радиоелектронно противодействие. Разработени са в НПО „Алмаз“ в средата на 80-те години, а генералният им конструктор е Александър Лемански.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии