С 6.1 млн. лева обновиха електроразпределителната мрежа във Варна

От началото на годината Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, вложи 6,1 милиона лева в обновяване и разширяване на електроразпределителната мрежа в област Варна. От тях 2,1 млн. лв. са инвестирани в присъединяване на нови клиенти. 1,8 млн. лева компанията вложи в оптимизация на мрежата, съобщиха от пресцентъра на компанията.

Екипите на дружеството монтираха 11 000 метра усукан изолиран проводник по електроразпределителната мрежа в местност Ален мак, град Белослав и село Тутраканци, поставиха 60 нови стълба, инсталираха десетки електромерни табла и нови електромери с по-добри технически характеристики. В рехабилитацията на мрежата в тези райони са вложени 144 000 лева.

По-рано през годината дружеството инвестира 270 000 лева в изграждане на нова мрежа в местността „Добрева чешма“ във Варна, 150 000 лева в реконструкция на съоръжения в Калиманци и Вълчи дол, 311 000 лeва в обновяване оборудването на подстанции и възлови станции и др.

От началото на 2018 година ЕРП Север вложи 2,2 млн. лв. в монтиране на нови електромерни табла, закупуване на автомобили, специализирано оборудване и инструменти. Инвестиционната програма на ЕНЕРГО-ПРО цели да осигури надеждно елзахранване на домакинствата и бизнеса в региона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони