С 630 нови дървета обогати зелената среда Общината в Търговище

630 са новозасадените дървета за последните две години в Търговище по дейности и инициативи на Общината, съобщават от местната администрация.

316 фиданки са засети, като част от озеленяването, при обновяването на обектите по Оперативна програма „Региони в растеж“ през 2018 г. С 200 дръвчета е обогатена зелената среда в квартал „Запад” 2, където беше извършено благоустрояване на зони за отдих и спорт. С още 116 дръвчета са подмени стари видове по ремонтирани улици, обхванати от проекта по „Региони в растеж”, посочват още от администрацията.

По техни данни 160 са новите фиданки, които Общинското предприятие „Флора“ e засадило от началото на тази година в Търговище. Сред тях са върби, клен, гинкобилоба, пауловния и липа, които разнообразяват растителността около езерото и парка „Борово око”.

През предходната 2018 година Общинското предприятие е засадило 130 дървета на територията на града.

Годишно в цветните алеи в централната градска част и парковите пространства пък се засаждат над 60 000 стръка сезонни цветя. Зацветяването се осъществява два пъти в годината - всяка пролет и есен, отчитат от Общината в Търговище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони