С 67% повече трудови злополуки в Търговище

С 67% повече трудови злополуки са станали през деветмесечието на година в Търговищко спрямо същия период на 2015 г. Тази година са регистрирани 55 инцидента на работното място или на път, свързан с трудовия процес. Това показва справката на НОИ пред Областния съвет за условия на труд.

Ръстът на злополуките е най-вече заради инциденти при пътуване. Регистрирани са 35 такива случая. Най-масовият инцидент беше през август тази година, когато катастрофира работнически автобус на кабелния завод в Търговище. Рейсът „Мерцедес”, с около 40 пътници, беше ударен в прохода Боаза от камионче.

Водачът на товарното „Ивеко” загина. Десетки, от пътуващите към домовете си, работници получиха различни травми. По тази причина секторът, свързан с производство на електрически части и устройства за автомобили е с най-много злополуки - 56% от всички регистрирани през периода в Търговище.

Други 20 случая са с травматизъм на работното място. На второ място, по сектори с трудови инциденти, е производството на необработено плоско стъкло, където са отчетени 9% от злополуките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони