С PlayStation 5 „Сони” гони нов стандарт

LetsGo Digital изготви реалистичен триизмерен модел

Японската компания “Сони” доскоро пазеше зорко всяка информация, която може да се отнася до прототипа на новата є игрова конзола последно поколение PlayStation 5. Но с наближаването на обявената пускова дата през декември 2020 г. от технологичният гигант започнаха лека-полека да разкриват някои подробности, за които се очаква да научим много повече в продължение на следващите месеци.

Без изненада от компанията са решили да нарекат новият си проект PlayStation 5 - не че някой е очаквал по-различно, но в крайна сметка винаги има поле за креативна изява, когато опре до ожесточения пазар в игровия маркетинг. Конзолата ще поддържа и игри от предшественика си PS4 и такива за виртуална реалност PSVR, както и ще разполага с увеличен обем SSD-памет.

Въпреки всичко това, от японската компания държат картите прибрани колкото могат и е в ръцете на интернет-потребителите да коментират очакванията си от новата конзола. През август група любители разкриха в Бразилия внесен иск за патентоване на прототип от името на “Сони” с V-образен дизайн. Холандското онлайн-списание LetsGoDigital изготви реалистичен триизмерен модел, снимките на който плъзнаха из мрежата със скоростта на горски пожар. Последното е много вероятно да е провокирало Матю Скот, един от високопоставените програмисти в британската компания Codemasters, да пусне съобщение в “Туитър”, че става въпрос само за прототип, създаден ексклузивно за софтуеърни разработчици. Туитът му беше изтрит скоропостижно, заедно с целия профил на Скот, но и преди да бъде видян от достатъчно хора на планетата. Което мнозина възприеха за потвърждение, че това наистина е първият поглед върху новата конзола PlayStation 5.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии