Тази нощ започва ремонтът на "Орлов мост"

От тази нощ започва ремонтът на "Орлов мост" в столицата, като се очаква той да приключи до 20 август. Движението няма да бъде спряно напълно, но ще има частични ограничения. Променят се маршрути и спирки на градския транспорт в района.

Още в началото на годината асфалтът на пътното платно се напука. Затова участъкът, който е на самия "Орлов мост", както и няколко стотин метра в посока на хотел "Плиска", ще бъдат с изцяло подменена настилка.

"Настилката ще бъде извадена в дълбочина, ще бъдат положени няколко пласта и ще бъде поставена и тази стоманена мрежа, която ще бъде под износващия пласт на настилката, така че тя да може да се задържи под тежкото движение и високите температури", каза по БНТ Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорт в Столичната община.

По време на ремонта трафикът в посока на Софийския университет ще бъде пренасочен в съседното платно, където движението ще бъде двупосочно. От полунощ на 13-ти август ще бъде затворен и част от площад "Орлов мост" - между североизточното и северозападното платно на булевард "Евлоги и Христо Георгиеви".

От Общината препоръчват да се избягва района. Още тази вечер ще бъдат поставени табели, които ще посочват обходните маршрути.

"Те основно са по "Драган Цанков" през телевизионната кула, през булевард "Ситняково". По-далечните обходи са булевард "Сливница", булевард "Васил Левски" и т.н.", напомни зам.-кметът Крусев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България