Тайбе и ансамбълът отличени в Нощта на шампионите

Световната шампионка по борба Тайбе Юсеин и националният ансамбъл по художествена гимнастика бяха основните отличени в „Нощта на шампионите“ на Министерство на младежта и спорта и Българския спортен тотализатор. Тайбе е и спортист №1 на България за 2018-а, а освен нея борбата получи още два приза – за треньор на годината на Петър Касабов, наставник на женския национален тим, както и за най-добър млад спортист до 23 г., който отиде у европейската шампионка и световна вицешампионка Биляна Дудова.

Шампионско присъствие имаше дори сред водещите на стилната церемония в лицето на звездата ни в тройния скок Габриела Петрова. Спортният министър Красен Кралев пък връчи най-голямата награда на ведомството – Венец на победителя – на куп легенди на родния спорт, сред които Илиана Раева, Гинка Загорчева, Нораир Нурикян, Янко Русев, Валентин Райчев, Димитър Златанов, Кирил Досков и Николай Петков, а също и на доайена на спортната фотография Бончук Андонов.

Спортният тотализатор пък награди с парични премии отличилите се през годината, както най-добрите български спортисти в различните възрастови групи. Тенисистът Пьотр Нестеров е №1 при 16-годишните, акробатите Мариела Костадинова и Панайот Димитров бяха отличени в категория до 18 г., а състезателят по тенис на маса Денислав Коджабашев е най-добър сред спортистите с увреждания.

Общият размерна премиите е 215 000 лв, а БСТ е подпомогнал родния спорт с близо 54 млн. лв. през изминалата година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт