Тайбе Юсеин и Владимир Илиев станаха "Спортист № 1 на България" за 2019 г.

Отличените в „Нощта на шампионите“ получиха парични премии на стойност 215 000 лв., осигурени от СПОРТ ТОТО

Днес, 20 януари 2020 г., се проведе годишната церемония по награждаването на най-добрите спортисти и треньори на България за изминалата 2019 г. – „Нощта на шампионите“. Организатори на събитието са

Министерство на младежта и спорта и Български спортен тотализатор.

Усмихнатият водещ на СПОРТ ТОТО – Део и чаровната гимнастичка Невяна

Владинова бяха водещи на церемонията.

„Спортист № 1 на България“ за 2019 г. станаха Тайбе Юсеин и Владимир Илиев. Те получиха парични премии на стойност по 25 000 лева.

Призът за „Треньор №1 на България“ също бе разделен между двама:

Весела Димитрова – треньор на ансамбъла по художествена гимнастика и Иван Иванов – главен треньор на националния отбор по вдигане на тежести. Те получиха премии от по 25 000 лева, осигурени от Български спортен тотализатор.

В категорията „Отбор № 1 на България“ паричната премия от 50 000 лeвa взеха момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика.

В категорията „Спортист с увреждания № 1 на България“ беше награден Християн Стоянов, който получи чек на стойност 10 000 лева, а неговият личен треньор Евгени Игнатов беше награден с чек от 5 000 лeвa.

Ето и победителите в останалите категории:

 Категория „Млад спортист до 23 години № 1 на България за 2019 г.“ – Божидар Андреев с треньор Пламен Братойчев. Те получиха по 10 000 лева.

 Категория „Млад спортист до 18 години № 1 на България за 2019 г.“ – Йоана Илиева с треньор Ивайло Воденов. Те взеха по 10 000 лева.

 Категория „Млад спортист до 16 години № 1 на България за 2019 г.“ – Йосиф Миладинов с треньор Стефан Георгиев. Връчените им чекове бяха на стойност по 5 000 лева.

Отличените спортисти и треньори получиха парични премии в размер на 215 000 лева, осигурени от СПОРТ ТОТО. БСТ отделя 33% от постъпленията в игрите си за развитието на физическото възпитание и спорта

в България. Само през 2019 г. сумата възлиза на близо 30 000 000 лева.

На церемонията министърът на младежта и спорта, Красен Кралев, връчи почетния орден „Венец на победителя“ на 10 значими личности с безспорни постижения и принос за развитието на българския спорт.

Ето кои са те: Валентин Михов, Петър Попангелов, Цено Ценов, Александър Александров, Георги Аврамчев, Александър Томов, Кирил Домусчиев, Йото Йотов, Таня Богомилова и Илия Лалов.

Министър Красен Кралев поздрави спортистите и треньорите: “Искам да Ви благодаря, че за поредна година с цялото си сърце защитавахте честта на България на международните спортни форуми. Изпратихме една

добра година, но можехме и повече. Надявам се, че 2020 г. ще ни донесе много поводи за радост, за гордост и за самочувствие. Имаме поводи за оптимизъм с поглед към Олимпийските игри в Токио, които вече са на прага ни.”

“Български спортен тотализатор вече 63 години подкрепя спорта в България. За нас е мисия да подпомагаме развитието и подготовката на нашите спортисти. Радваме се на всеки успех на нашите състезатели и

треньори. Горди сме, че с нашата подкрепа допринасяме за спортните постижения.”, каза на церемонията Дамян Дамянов, изпълнителен директор на Български спортен тотализатор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Тото