Тайни и загадки: Изображения на НЛО от Средновековието

Колкото и невероятно да изглежда, изображения на НЛО са се появявали дълго преди размитите фотографии от пустинята Невада. Често редом с образите на Христос или Мария върху средновековни картини могат да се видят обекти, които много напомнят летящи чинии.

Гобленът „Летният триумф” е създаден в Брюг през 1538 г. Съхранява се в Баварския национален музей. В левия горен ъгъл на картината се виждат две характерни изображения на летящи чинии. Никой не може да каже какво правят те върху белгийски гоблен от XVI век.

Запазена е и илюстрация от първия пълноценен географски атлас „Зрелище на земния кръг”, преиздаден през 1630 г. от адмирал Блау. Там е изобразен случай, когато два холандски кораба стават свидетели на две светещи кълба в небето. В блестящите летящи обекти се виждат лицата на някакви същества.

Археолози са открили монета с изображение на диск, наподобяващ НЛО. Тя е отсечена във Франция през 1680 г. Какво е искал да каже авторът с това изображение, никой не може да обясни.

На картина от 1697 г. са показани неидентифицирани летящи обекти над Хамбург. Те са описани от очевидци като светещи колела. На друга картината от неизвестен автор е изобразен Моисей, получаващ скрижалите с десетте заповеди. В небето добре се виждат летящи обекти с неизвестен произход. Картината се съхранява в Белгия в Earls D’Oltremond.

Има и картина с изобразено на нея кръщението на Иисус. Върху Иисус и Йоан Кръстител падат лъчите на диск, реещ се в небето. Не е ясно какво е накарало художника да съвмести класическия библейски сюжет с НЛО.

Изображение от катедралата „Свети Цховели” в Грузия също има обекти, наподобяващи космически кораби, от двете страни на Христос. Друга фреска с изображение на разпятието на Христос на Голгота. Подобно на грузинската фреска и тук са изобразени два обекта. Те със сигурност са летателни апарати, тъй като в този отляво се вижда отчетливо човек. Картината виси над олтара в манастира „Високи Дечани” в Косово.

Картината „Мадоната със свети Джованино” е създадена през XV в. от Доменико Гирландайо. Тя се намира във Флоренция, в Палацо Векио. Над дясното рамо на Мария се вижда обект във формата на диск. Малко по-ниско виждаме човек, който държи ръката си като козирка над очите и гледа към обекта.

Картината на Карло Кривели „Благовещение със свети Емидий” е нарисувана през 1486 г. Над улицата виси диск, наподобяващ НЛО, от който падат лъчи точно върху главата на Мария. Творбата може да се види в Националната галерия в Лондон.

На картината „Чудото на снега” на Мазолино да Паникале, където са изобразени Иисус и Мария, добре се виждат няколко летящи чинии в небето над страдащите. Картината е в църквата „Санта Мария Маджоре” във Флоренция.

В илюстрациите на ръкопис от XII век е изобразено НЛО, което е видяно във Франция през VIII век, по време на войната със саксите. Саксите обсаждат замъка Сигибург и виждат в небето светещи обекти. Варварите решават, че Всевишният защитава града, и отстъпват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл