Тайсъна: Мислех се за Флойд Мейуедър

Даниел Асенов – Тайсъна разкри, че адреналинът след спечелената първа победа на профиринга е бил доста голям. Боксьорът от Кокорево срази съперника си с 3:0, с което донесе успех за „Френските бойни петли“ срещу „Мароканските лъвове“ с 3:2.

След втория рунд изпитах умора, по-скоро психическа – разкри Тайсъна. - Но успях да се съвзема, промерихме и тактиката с треньора Арате. А чувството след победата беше уникално - мислeх си, че съм Флойд Мейуедър, на голям професионалeн ринг.“

Следващият му бой е на 20 април в Италия.

Старши треньорът на националите Жоел Арате, разкри че на тренировка работи с момчетата, които се изявават при професионалистите, да издържат по 9 рунда. Повечето от състезателите вече са усвоили предвиждването в страни на ринга, а не отстъплението. Изявите на българите вече се забелязват от чуждите отбори. Британският „Лъвски сърца“ поискаха тежкият Петър Белберов (до 91 кг) за следващия мач на 21 април. За същия отбор се бие и Радослав Панталеев, който преди дни постигна четвърти успех от 4 мача.

За първи път не бях контузен – разкри той. - Преди това играх с болки в челюстта, после контузих ръката си, а в третия мач спуках тъпанче на ухото.“

Веднага след профимачовете националите ще имат лагер в Куба, който още продължи до 23 май. Първото сериозна проверка за отбора ще е европейското в Украйна през юни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт