Таксиджия изостави жена в безсъзнание на пътя

Таксиметров шофьор изостави жена в безсъзнание на пътя. Той извадил жената от колата и я оставил на тротоара без дори да повика медицинска помощ.

Инцидентът се разиграва в ранните часове на деня на централната столична улица "Раковски", информира БНТ. Там таксиметровата кола спира и пуска аварийни светлини.

По това време на мястото са и две момчета, които снимат случващото се: "От задната седалка изпадна жена. Започна едно дърпане, не мога да се сетя дали човекът се опитваше да я прибере или да я измъкне. Измъкна я в крайна сметка".

След като таксиметровата кола оставя жената, изчаква малко и потегля. Тя остава да седи в несвяст в близост до пътното платно. Тогава момчетата се обаждат на телефон 112, за да повикат помощ.

От превозваческата компания обясняват, че жената е била в нетрезво състояние, а шофьорът на смяна е искал да измие колата си след нея.

"Той и колегата му я изнасят и я оставят встрани. Не са я оставили на платното" казва Красимир Делев, гл. инспектор в таксиметрова фирма. "Жената може да припадне и да я блъсне кола. Осъзнавате ли? - Възможно е. -Тогава защо смятате, че не трябва да бъде наказан шофьорът? - Защото не трябва да бъде наказан, защото му е съсипан денят... -Вие казвате, че му е съсипан денят, но ако тази жена падне на платното и бъде сгазена, това не е ли нещо, което е много по-тежко и много по-страшно? - Разбира се, но защо някой трябва да носи отговорност, че тя се е докарала до такова състояние".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България