Таксиметров шофьор застреля бившата си приятелка и родната си дъщеря и се гръмна преди 16 години

Снимка: Архив

Снощи в София млад мъж уби приятелката си, застреля едногодишното им дете и опита да се самоубие . По идентичен начин, точно преди 16 години във Велико Търново таксиметров шофьор застреля своята бивша приятелка, родната си дъщеричка и се гръмна.

Драмата се разигра в началото на октомври 2002 г. в търновския квартал „Колю Фичето”. 32-годишният Цветан Радев отива малко след 20 ч. в гарсониерата на ул. „Симеон Велики”, където бившата му приятелка Мима Маринова живее с 8-годишната си дъщеричка Елизабет от първия си брак. Жената отваря врата, а той изстрелва в нея 3 куршума с незаконния си пистолет Валтер. Съседи веднага викат полиция. Детето е открито невредимо, затворено в стая в жилището.

Униформените започват издирване на убиеца. Установяват, че Цветан пътува с „Нисан Микра”, но изтръпват, когато става ясно, че е взел със себе си дъщеря си от първия си брак – 9-годишната Даниела. След цяла нощ преследване в 8ч. сутринта бившият таксиметров шофьор спира колата с детето в нея на сметището край Леденик, на 3 км от Велико Търново. Полицаите приближават мястото и започват да умоляват мъжа да пусне детето. Тогава проехтява изстрел. Униформените са в потрес, когато откриват в автомобила два часа по-рано застреляната Даниела. Баща и се гръмва в главата. По-късно съдебният лекар ще заключи, че детето е убито около 6 ч. в същата кола от Цветан. Самият убиец издъхва в търновската болница около 9 ч. сутринта, без да дойде в съзнание.

На пресконференция същия ден полицаите, които не си спомнят толкова тежък случай, предположиха, че в основата на трагедията вероятно е болезнена ревност. Мима два пъти е подавала жалби срещу бившия си приятел Цветан за системен тормоз. Месец преди кървавата разправа той бил официално предупреден и се подписал, че няма да безпокои жената.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право