Талант на "Реал" излиза срещу България

Националният отбор на Норвегия плаши България с талант на "Реал" (Мадрид). Става въпрос за Мартин Йодегаард, който бе привлечен на "Сантяго Бернабеу" още 16-годишен. Сега атакуващият халф е част от холандския "Витес", където е преотстъпен. През лятото Йодегард участва в турнето на "Реал", като игра в контролите срещу "Манчестър Юнайтед", "Рома" и "Ювентус".

19-годишният Йодегард минава за един от големите норвежки таланти. Той държи рекорда за млад голмайстор в родното си първенство (15 години и 264 дни). Дебютира и на впечатляваща възраст за мъжкия национален отбор на Норвегия. Прави го на 15 години и 129 дни в контрола срещу ОАЕ.

"Това са играчите, с които трябва да спечелим първите два мача в Лигата на нациите - каза Ларс Лагербак, селекционер на Норвегия. - Предстои ни домакинство с Кипър и гостуване на България. В новият турнир се играят само 6 мача, така че всеки ще иска още на старта да спечели максимално много точки. Това важи не само за нас, а и за съперниците ни. Ние сме подготвени за това предизвикателство. Срещу българите ще бъде много тежко. Те започнаха трудно в последните световни квалификации, но впоследствие победиха като домакини Холандия и Швеция. Затрудниха и бъдещия световен шампион Франция в София (0:1). Не си правим илюзии, че ще бъде лесно“.

Лагербак се отказа от услугите на вундеркинда Ерлинг Браут Халанд. 18-годишният таран на "Молде" има 9 гола в 18 мача и е определян в родината си за новия Торе Андре Фло.

Снимка: Instagram

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят