Тамер Левент влиза от сериал в сериал

Известният турски актьор-ветеран Тамер Левент е роден през 1950 г. в Измир. Завършил е театрално изкуство в Анкарската държавна консерватория, след което прави успешна кариера в държавните театри, в които освен като актьор и режисьор, често заема постове на директор и заместник-директор. Театралните постановки, в които участва по това време, са били представяни на престижни фестивали в Русия, Канада, Южна Корея и Иран.

През 1992 г. дава начало на проекта си "Да на изкуството!" , по който работи и до ден-днешен. Издава две собствени книги и превежда още две - на театрална тематика. Изявява се и като жури в раздаването на престижни награди. В периода от 2007-а до 2009-а година се снима в успешната драма "Изоставено сърце", а четири лета по-късно взима участие в успешния игрален филм на Йозджан Дениз "Огън и вода", като сега гледаме двамата актьори отново са заедно на в сериала "Завинаги".

Тамер Левент е бил част и от актьорския състав на историческата драма "Завоевателя" и "Вече ме наричай Хиджран". Следват участия в три големи хита с три коренно различни роли - в "Отново любов" като Шевкет, в "Искрите на отмъщението" като Тахсин и сега в "Истанбулска невеста" като адвокат Гарип.

Голямата му любов обаче си остава театъра

който според него, не е достатъчно ценен като изкуство в Турция и то по вина на държавната политика.

"От гледна точка на държавната политика спрямо изкуството като начало ще кажа, че политиците ни не трябва да бъдат актьори, а на първо място хора. Преди да предприемат каквото и да е спрямо театъра, трябва да подобрят социалните условия на гражданите, да спазват правата им и да им осигурят качествен живот. В някои други държави това се прави. Но у нас това се е превърнало в една комична утопия. Дотолкова вече не обръщаме внимание на душевните си дефицити, че живеем в един абсурден и изкривен свят. Затова всякакви опити за подобрение, правещи се в нашата област, изглеждат смешни и утопични", споделя в интервю известният турски актьор, който е убеден, че за всеки актьор е най-трудно да играе в театъра.

"Заставайки на сцената пред зрителите, нямаш право на никаква грешка. Докато в киното и в телевизията можеш да сбъркаш нещо и да го заснемеш отново, на театралната сцена нямаш тази възможност. В продължение на два часа сте насаме с публиката и нямате право на грешки", споделя актьорът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали