Тамплиерите организират първи рицарски турнир

От 10 до 12 юни 2016 г. в Разград беше проведен Национален конвент на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим - Велик Приорат България.

Командерия „Св.Димитър”, като част от Ордена на тамплиерите от Йерусалим-Велик Приорат България, свиква на 22 септември т.г., навръх Националния празник на България, първи рицарски турнир. Той ще се проведе на територията на 4-звездния хотел „Котва” в Слънчев бряг, под патронажа на рицаря-тамплиер Венелин Ташев, който е и собственик на почивната база.

Рицарският турнир по смелост, съобразителност, бързина и братска взаимопомощ, навръх Националния ни празник, ще е посветен на 110 години от провъзгласяването на политическата и икономическата ни независимост от Османска Турция, както и на 900 години от основаването на Ордена на рицарите тамплиери от Йерусалим.

Дисциплините, по които ще мерят сили смесени отбори на училищата, намиращи се в населени места край морето от Обзор до Ахтопол и във възрастовата група до 10-11 години, ще бъдат уточнени с консилиум от петчленна експертна комисия.

Предложението на Венелин Ташев, който е и общински съветник е вече гласувано на сесия на местния парламент в Несебър- общината да включи събитието в календара си като домакин на състезанието и спомоществовател при връчване на наградите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България