Тамплиери три от континента се събират в София

Рицарите разработиха поредица от кампании за младите хора у нас

Посещението за форума у нас ще е първата международна визита на Джон Маклейн

Тамплиери от три континента ще се съберат този уикенд в София, а домакин на високия форум ще е Орденът на рицарите тамплиери от Йерусалим - Великият приорат България. Точно през 2018 година тамплиерството по света отбелязва 900 години от създаването на Ордена и 10 години от учредяването на Велик приорат България.

“Основните цели, които си е поставил Орденът, освен борба за икуменизъм, прехвърляне на мостове към други вероизповедания с цел намаляването на напрежението и конфликтите в различните точки на света, и подпомагане на християни в беда, и взаимопомощ, е да сме обърнати към подрастващото поколение”, каза пред “Труд” Великият приор на Ордена у нас Румен Ралчев.

Посещението за форума у нас ще е първата международна визита на Джон Маклейн, Велик командер на световния Орден след официалното му встъпване в длъжност. Тамплиери от САЩ, Русия, Германия, Холандия и др. ще се включат още в 27-мия Конвент на родните тамплиери.

Рицарите тамплиери в България разработиха през годините поредица от кампании за младите хора. Сред най-известните от тях са инициативите “Млад рицар”, която се изразява в работа с деца до 4 клас, националният конкурс за детска рисунка “Рицарят в мен”, стартирана е и национална програма за литература “Рицарска постъпка” за написване на есе, разказ или стихотворение, която обхвана учениците от 9 до 12 клас. Орденът започна ежегодно да награждава с 10 стипендии младите творци.

Преди около 2 месеца тамплиерите от България поставиха начало за изграждане на структура на Ордена на Тамплиерите в съседна Македония и приеха нови 9 рицари и дами, и 10 постуланти. Последното се случи, след като тамплиерите от България успешно се справиха със задачата за създаването на Велики приорати в Русия и Украйна. Орденът на Рицарите Тамплиери на Йерусалим е афилиран към ООН.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България