Танева: Няма как да остане незасегнато лице от пандемията, целта ни е да подкрепим най-уязвимите в сектора

Десислава Танева

„Няма как да остане незасегнато лице от пандемията. Нашата цел е да подкрепим най-уязвимите, за да останат в сектора и след кризата, защото по отношение на храните е свързан с продоволствието. Няма привилегировани... Първото и най-добро решение е произведеното от българските земеделци да стигне до пазара“. Това подчерта пред БНР министърът на земеделието Десислава Танева.

Страната ни е в контакт с Европейската комисия и с българските евродепутати с искане и предложение да се предостави възможност за препрограмиране на програмата за развитие за селските райони:

„Можем да съберем до 50 млн. евро и да имаме възможност да бъдат разпределени тези пари по различни направления – да се компенсират разходите на земеделските стопани, предприети във връзка с разпоредените противоепидемични мерки, компенсиране за намалени цени и пазари, инвестиционна цел – подкрепа на земеделците за инвестиции за съхранение на продукцията“.

Министър Танева подчерта реалистичните възможности за отваряне на възможност по програма „Морско дело и рибарство“, тъй като рибарството е сектор, силно засегнат от кризата.

Земеделският министър призова търговските вериги у нас да предлагат месна продукция от региона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини