Танцова формация „Търновска царица“ покори и Прага

Участието на трупата бе с подкрепата на ГЕРБ

Фолклорната танцова формация "Търновска царица" се завърна от Прага, където преди броени дни участва в международен Великденски фестивал. В стара Прага, на площад „Staronemske namesti“, танцьорите представиха българския фолклор и Велико Търново пред стотици зрители и участници от цял свят.

Чрез ритмите на „Северняшко настроение“ и „Шопско надиграване“ танцьорите показаха пъстротата на българския народен танц и уникалността на нашата народна носия. С изпълненията си „Търновска царица“ спечели големия приз "Диамантената чиния" и плени сърцата на всички.

За пореден път формацията успя да покаже богатството на родния фолклор пред света, с подкрепата на великотърновския кмет и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов.

Миналата пролет танцьорите от ФТФ „Търновска царица“ с художествен ръководител Георги Радев, станаха част от Голямото българско хоро в Брюксел, по покана на евродепутата Ева Майдел. На Гранд плац в белгийската столица, талантливите търновци станаха част от магията на българския фолклор, завладяла хилядите жители, гости и участници в уникалното събитие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони