Танцови състави от 8 държави от 3 континента идват в Пловдив за международния фолклорен фестивал

Състави от 8 държави от 3 континента идват в Пловдив за участие в 23-ото издание на Международния фолклорен фестивал, който това лято ще се проведе от 1 до 5 август. Танцьори от Бразилия, Чили, Йордания, Армения, Грузия, Испания, Косово и Черна гора ще представят с много красота, талант и добро настроение незабравима феерия от цвят и ритни на едно от най-емблематичните места в града под тепетата – Античния театър на Трихълмието.

В програмата на фестивалните дни ще вземат участие и пловдивските формации – детската танцувална школа „Тракия” и фолклорните ансамбли „Седенчица“ и „Дилянка”, който ще отпразнува 25-годишен юбилей от създаването си. Всяка вечер от 17.30 часа ще се състоят дефилета на участниците във фестивала, които ще тръгват от „Дом Левски” и ще преминават по Главната улица до сцената на площад „Стефан Стамболов” пред Община Пловдив, където ще изнасят кратки концерти. Официалните представяния са всяка вечер от 1 до 5 август от 20 часа на Античния театър при безплатен свободен вход.

Освен концертите в Пловдив гостите от чужбина ще изнесат представления и в други градове.  Ансамблите от Армения, Черна гора и Йордания ще изнесат на 2 август концерт в Хисаря, а трупите от Испания, Чили и Косово ще гастролират на 3 август в Пещера, където на 4 август на площада в родопския град ще се вихрят танцьорите от Бразилия, Армения и Йордания. На 5 август от 20 часа на Античния театър в Пловдив е гала-концертът с участието на всички състави от чужбина и церемонията по официалното закриване на 23-ия международен фолклорен фестивал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони