Танцьори с награда гостуваха на кмета на Шумен

Снимки: Община Шумен

Донесоха му дар от кмета на Измир

Младежката формация на танцовия ансамбъл „Пъргавелче” към НЧ „Добри Войников” в Шумен с ръководител Чавдар Чанов участва в Международния фестивал „Млади таланти събират приятели” в руския град Подолск и в празниците на турския град Измир. В сряда талантите гостуваха на градоначалника Любомир Христов.

Осмокласничката Елизабет Янкова от ППМГ „Нанчо Попович” и Горан Димитров от XI клас на ПЕГ „Никола Вапцаров” разказаха за представянето си на фестивала и донесоха специалния лауреатски диплом в категорията за хореография, с който са били удостоени. „Имахме честта да участваме и в заключителния концерт-спектакъл заедно с още близо 300 изпълнители на народни и съвременни танци и певци в различни стилове и жанрове от побратимените на Подолск градове – Каварна, Борисов и Солигорск от Беларус, Тираспол и Бендери от Молдова, Сухуми, Абхазия и кримския град Ялта”, сподели техният ръководител Чавдар Чанов.

Веднага след приключване на фестивала в Подолск още 20 деца от 8 до 13 години от ансамбъл „Пъргавелче“ се включили в празниците, организирани в турския град Измир по повод Деня на детето. Чавдар Чанов поднесе на Христов специален подарък от кмета на Измир – керамичен плакет Гълъб на мира.

За поредна година ансамбълът получава покана от Сдружението на българските изселници в града. Децата са били настанени в домовете на свои връстници, които учат в местното езиково училище. По време на пребиваването си те имали възможност да посетят различни културни и исторически обекти в града.

„Изпълненията на нашите деца бяха посрещнати много емоционално, със силни аплодисменти от публиката и вълнуващи срещи с наши изселници”, разказа Чанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България