Таня Цанева, ЦИК: До момента няма сигнали за купуване на гласове

ЦИК още на 2 септември излезе с решение. Предложихме на Общинската избирателна комисия в София да бъде разделена в 3 различни пункта, като се осъществява конферентна връзка. Общинската избирателна комисия реши приемането на бюлетини да бъде по друг начин - всички ще бъдат в "Арена Армеец", но вътре в залата ще има три пункта. Надявам се да има добра организация, редът се определя от Общинската избирателна комисия". Това обясни говорителят на ЦИК Таня Цанева по "България Он Ер".

Тя сподели, че ЦИК е предложила друг вариант, за да не се получават ексцесии.

"Секционните избирателни комисии в страната вече са назначени, започват и обучения. Опитахме се финансово да ги компенсираме добре, тъй като този труд не е никак лек. Надяваме се да успеем да проведем едно адекватно, добро обучение. Призовавам партиите да не сменят в последния момент членове на секнционни избирателни комисии", коментира Цанева.

По думите й по-сложна ще бъде обработката на бюлетините за общински съветници, тъй като там има и преференции.

"До този момент за купуване на гласове няма сигнали, които са постъпили в ЦИК. Имаме такива, че социологически изследвания, които се публикуват, не са с необходимата информация. Апелирам да бъдат добре обучени членовете на секционните комисии, за да протича изборният ден по-лесно", обясни говорителят на ЦИК

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България