Тасков: Има сделки във футбола

Таско Тасков, съдия от ранглистата на Първа лига, обяви край на кариерата си. Арбитърът призна, че има здравословен проблем, но допълни и че не изпитва удоволствие от работата си.

„Година и половина имам проблем в коляното, но явно проблемът е доста тежък, а оттам ми се появяват и други проблеми – обясни 37-годишният Тасков.- И при това положение не мога да бъда адекватен към изискванията на професионалното съдийство. Виждам, че най-добрите са на светлинни години пред мен относно физическото състояние. Писна ми от болници, от инжекции. Съдийството ми е взело повече, отколкото ми е дало - взе любовта към футбола, отне ми любовта към един човек, когото срещнах в съдийството.“

Тасков, който нерядко е бил в епицентъра на скандали след мачове, твърди за порочни практики във футбола. "Има сделки - отсече реферът. - На някои хора бащите им се отказват от постове, за да вървят синовете им напред в съдийството. Други пък получават подходящи съдийски наблюдатели, които от своя страна крият грешките им и поставят високи оценки."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ