Тенчо Тенев: Пътната полиция ще следи за нивото на шума на моторите

Пътната полиция ще следи за нивото на шума на моторите с т.н. шумомери, както и дали по пътищата се движат мотори със закрити регистрационни номера. Това каза началникът на Столичната полиция Тенчо Тенев по повод предстоящото официално откриване на мотосезона в събота, информира БНР.

Имаме вече и добра техника. Очакваме всеки момент да получим и новите автомобили, които са предвидени за "Пътна полиция"-София. Имаме и наши автомобили, които са с по-висока мощност, които ще ги пуснем да контролират движението по пътищата и които евентуално да спират набезите на недобросъвестните мотоциклетисти, които искат да си изкарат адреналина през моторите.

Законът за движение по пътищата е предвидил необходимите санкции, които не са никак малки за управление на мотоциклет. Особено за тези, които управляват със скрити регистрационни табели законът предвижда лишаване от правоуправление на моторното превозно средство за минимум 6 месеца. Ако бъде заловен да управлява, след като е лишен от това право, там има допълнителни санкции и ще му бъде спретнато, грубо казано, бързо производство и ще бъде даден на съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България