Творци пеят, танцуват и рецитират за 9-годишния Мони

Едно 9-годишно момче със сладка усмивка обедини творци, самодейци и добри хора от цялата страна в усилие да наберат сумата, която е нужна за лечението му в Германия.

Симеон Руевски е опериран неуспешно от тумор в мозъка. Детето губи зрението си, а туморът отново расте. Немска клиника дава уверение, че може да го излекува, но за това са нужни 50 хил. евро. Решението на Фонда за лечение на деца се бави повече от два месеца, а състоянието на Мони не търпи отлагане.

За малкия Мони разбраха и в предаването „Господари на ефира“, след като учениците от математическата гимназия в Перник решиха да направят благотворителен бал в полза на момчето. Традиционният Коледен концерт на поколенията в пернишкото с. Дивотино също беше посветен на каузата на Симеон. Заведението „Бирхалето“ в Стара Загора обяви, че всички приходи от оборота на 23 декември ще бъдат дадени за лечението на Мони. Усилията продължават и в София, където днес от 19 ч в столичния караоке клуб „Версус“ ще има творческа вечер с набиране на дарения. В събитието се включват авторите Ралица Генчева, Деси Нико, Стефана Белковска и Николай Владимиров и певците Веселина Попова, Люба Илиева и Емил Борисов.

Номерът на дарителската банкова сметка и подробности за състоянието на детето може да откриете на https://helpmoni.com. Вече са събрани 27 809 евро.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица