Твърде гореща радост в „Рома“

Гореща мъжка радост в „Рома“ съпътства славната победа над „Челси“ с 3:0 в Шампионската лига. „Римските вълци“ вкараха за втори път три попадения на шампиона на Англия – сега, а и в средата на октомври при ремито 3:3 на „Стамфорд Бридж“.

Радостта при втория гол на Стефан ел Шаарауи обаче стана по-популярна и от самата победа. Тогава Диего Пероти, съотборник на италианския национал, поздрави голмайстора в стил Илиян Киряков от световното в САЩ '94. При своята радост аржентинецът хвана Ел Шаарауи за задните части (б.а. - виж снимката). Моментът продължи няколко секунди, макар че изражението на

Фараона, уловено от телевизионните камери, говореше друго.

„Пръст в задника“, кратко и ясно написа немското издание „Спорт1“ за случилото се.

Таблоидът „Билд“ добави: „Пръст развесели Рим“.

„Скитащата ръка на един аржентинец“, съобщи британският сайт „Джо“.

„Това наистина беше една специална вечер, както за мен, така и за отбора - каза Ел Шараауи, вкарал два от трите гола за успеха над „Челси“. - Изпращаме вълнуваща седмица, в която празнувах и рожден ден.“

На световното в Щатите през 1994 година Илиян Киряков се прочу, бъркайки в задните части на Красимир Балъков при радостта на нашите от победата над Мексико с дузпи на осминафинала.

Сега на „Стадио Олимпико“ Пероти пък е другият голмайстор в двубоя, в който беше обезличен английският шампион.

„Благодарение на своята защита отборът спечели Висшата лига през миналия сезон, а сега тя получи шест гола в два мача“, пише британският сайт „Дейли Мейл“ в очерка за двубоя.

В Англия засипаха с критики Антонио Рюдигер, Давид Луис и Сесар Аспиликуета. Тримата преследваха Един Джеко в синхрон един зад друг при третия гол на „Рома“, позволявайки на непокрития Пероти да получи топката и да направи резултата класически.

„Сякаш беше сцена от филм на комика Бени Хил“, добави „Дейли Мейл“.

Антонио Конте, мениджърът на „Челси“, защити играчите си и пое вината за загубата.

„Искам да разбера какво може да подобрим, за да не се повтаря представянето ни - каза италианецът. - Това е моят отбор и трябва да съм готов да нося отговорността във всяка ситуация. Не обичам да говоря за малшанс, но наистина не беше справедливо да губим с 0:2 на почивката“.

С тази победа „римските вълци“ се изкачиха на първо място в група „C“ на Шампионската лига с актив от 8 точки, като имат една преднина пред „Челси“.

В другия мач дебютантът „Карабах“ за втори път препъна „Атлетико“ с 1:1 в Мадрид (0:0 в Азербайджан) и до голяма степен лиши испанския гранд от шансове да продължи напред. А в последните четири сезона тимът на Диего Симеоне игра два пъти финал.

„Съдбата е решила друго“, лаконичен беше коментарът на аржентинският специалист.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят