Театърът в Търново купи автомобили с осигурени 29 000 лева от държавата

Автопаркът е подновен с два микробуса и камион

Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов” във Велико Търново получи 29 000 лева за закупуване на транспортни средства за попълване на автопарка си. Средствата са от икономии на капиталови разходи на Министерството на културата и са преведени в края на миналата година. С тях са закупени на старо два пътнически буса – седем и деветместен, и камион с товаровместимост 3,5 тона.

С тези возила се улеснява изключително много спектакловата дейност на нашия театър в турне, обясни директорът на МДТ Васил Вълчев. Автопаркът ни отдавна бе амортизиран и се нуждаеше от цялостна подмяна. Последното попълнение към него е направено през 2007 г., когато са дарени бус на старо и лека кола, но те също са в окаяно състояние, сподели театралният шеф.

Търновският театър се нуждае и от автобус с 50 места, тъй като сега при пътуване с по-големи постановки, в които участват оркестърът, хорът и балетът, ръководството на МДТ ползва услугите на външна фирма. Получихме уверение, че при първа възможност от Министерството на културата ще ни подсигурят и автобус, посочи директорът.

Вълчев постави проблема за лошото състояние на транспортната техника в търновския театър, който е сред най-пътуващите в страната, преди година и половина. Директорът се обърна лично към министър Боил Банов за съдействие за подсигуряване на автомобили, макар и втора употреба, но в по-добро състояние, с които артистите да могат да ходят по турнета. Сега част от исканията на трупата вече са удовлетворени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони