Теди Кацарова: Много хора ме предаваха, но им простих

Животът ме завъртя с трудни връзки зад граница, признава известната поп певица

- Теди, с Дичо сте част и от една информационна кампания, насочена към младите безработни хора. Продължава ли кампанията и каква е целта й? За какво разговаряте с младите хора?

- Да, цялото ни лято беше изпълнено с концерти из България, свързани с кампания към Агенцията по заетостта. Целта ни беше да приобщим тази част от младото общество, която се чувства изолирана и обезверена. Да ги насочим към възможностите, които им се дават като опции за работа, и най-важното да останат в България. Имахме изключителни срещи с млади будни хора и съм изненадана колко интелигентни и възпитани деца се отглеждат навсякъде. Тенденция е да се обявява в медиите твърдение, че нацията се опростачва, че хората са прости. Напълно грешно. Аз съм очарована от подрастващото поколение в България - умно и талантливо.

- Проектът "Младите хора – бъдещето на България – това сме ние" провокира и раждането на песента "Агресия", в която пееш с Дичо, Руди, Дули, Муден и Кукушев. Какво е основното послание, което искахте да отправите с това парче? Как се роди то и как се приема от младите хора?

- Това е песен, която създадохме отново с кауза. Агресията, уви, е навсякъде около нас. Обществото налага мода на груб език и действия. Децата са попивателни, но най-вече те са ощетени и много често дори обект на домашно насилие, което пък провокира насилие в училищата. Най-лесният път за едно послание е чрез песен. Надяваме се тя да стигне до повече деца.

- Лично ти какви спомени имаш от ученическите си години? С какво днешното поколение се различава от твоето?

- Аз имах прекрасни мигове в училище. Много добри преподаватели имах и най-милите ми спомени са от 1-ви до 7-и клас в 107-о училище. Тогава целите и стремежите ни бяха други. Кой повече шестици ще има и такива "демоде" работи. /Смее се./

- С Дичо направихте и успешното парче "Остани", как се събрахте в творчески тандем?

- С Дичо се събрахме много бързо поради лятното ни турне и преди да го стартираме, решихме да направим и едно общо парче. В този период работихме с един и същ композитор - Петър Рангелов, и той ни предложи песента "Остани". Много съм щастлива от тази колаборация и това вероятно ми е един от най-силните дуети, но и чисто човешки си паснахме много, с Дичо сме доста добра комбинация. Той е изключителен творец и музикант, както и мил и всеотдаен. Човек с голямо „Ч“. Поради успешния ни проект сега пътуваме много често вече и като дует и имаме покани от цяла България.

- Не за първи път влизаш в дует. Миналата година с Миро записахте "Пламнали души" - песен за закъснялата любов. Как се роди това парче?

- "Пламнали души" се роди по красивия текст на Ангел Симеонов. Музиката е моя и поканих Миро да направим тази песен още по-красива.

- С кои известни други изпълнители или група мечтаеш да направиш дует?

- Аз много обичам колаборации, просто защото всичко се прави с много любов от двете страни. Работим по втора песен с Дичо... така че скоро ще има и нещо интересно.

- Изглежда, че работиш по много проекти, често пътуваш и непрекъснато се развиваш. Какво освен талант е нужно на един изпълнител като теб, за да натрупа опит и популярност?

- Дисциплина, всеотдайност и уважение към екипа, с който работиш. През годините много хора ме предаваха, но им простих. Аз съм лоялна към тези, с които ме свързва работата, и когато някой ме разочарова, все едно връзката се скъсва и енергията също. Обикновено просто започвам отначало с нов хъс. Щастлива съм, че имам здраво рамо от няколко истински човека около мен.

- Ти си една от разпознаваемите певици. Какво е необходимо на един изпълнител, за да бъде разпознаваем?

- Да повярваш в себе си, когато си несигурен на сцената, винаги личи. Публиката го усеща. Да не имитираш никого, а да изградиш собствен стил и, за съжаление, да умееш да си с бизнес нюх. Освен талант, уви, в днешно време трябва и да умееш да се продадеш като успешен продукт.

 

Веселин Банчев: България е земната проекция на небесния рай

Слуги на чужди господари ни учиха, че сме бездомници, скитници и варвари, възмущава се краеведът от Кърджали

- Г-н Банчев, по време на международния културен фестивал в Пловдив 2018 представихте ваше провокативно изследване за древността „Когато Слънцето беше Бог". Какво се крие зад това Слънце-Бог?

- Адептите на човечеството, неговите Небесни учители, са първите, които правят това сравнение, че Бог-Отец излъчва сияние като слънчевата светлина, на която взорът не може да устои, подобно излъчването на небесното ни Слънце! Само то е подобно Него – даващо на всички светлина и топлина, без да търси отплата за това!

- Според официалната история египтяните също вярват в бог Ра - слънцето. Къде е връзката с българските вярвания?

- Историците са единодушни в своето мнение, че религията и културата в Египет като че не са развити на място, а са привнесени в готов вид отвън и доразвити. Ако искаме да открием изворите на Египетската цивилизация, трябва да се върнем много по-назад от 3200 г. пр.Хр. За племената, формирали българския корен, знаем, че почитали звездната дълбочина на времето. Тяхната религия е била особена, небесна. Те искали не да се покланят на Бога, а да се слеят с него, защото носели у себе си божествена частица.

- Казвате, че на египетски тилатата Фар-а-Он няма превод, но на нашия език се разбира като „Разпространител на Божествена Светлина". Това не променя ли цялата световна история?

- Според Свободната енциклопедия (Уикипедия) йероглифът за фараон е изведен от древноегипетската дума „pereo”; „пер-аа“ – означаваща титлата на владетеля в Древен Египет, в превод „голям дом“, „велик дом“, т.е. „палатът“, където живее монархът на Древен Египет; заради това навсякъде, където се среща, тя означава „цар“. Вземайки предвид корена „фре“, лесно достигаме до израза „феруер“, означаващ най-чистата част от човешката душа, свободната, независима като птичка, безсмъртната част от смъртната същност – „Духовният Двойник на Бога“! Преводът, който дадох на титлата фараон чрез „самотворящия се“ български език (защото е един и същ с древнотракийския), сам даде тълкуванието му, в което ще се убедите сами – ФАР – РА – ОН, и означава Притежателят (фара) – разнасящ Божествената Светлина.

Един израз не може да промени световната история, но ако изследователите историци обърнат внимание на стотиците български (древнотракийски, коптски или старославянски) изрази (слова, думи), че имат своя еквивалентен превод в египетския език и санскрита, това може да промени коренно нещата.

- Фокусирате се и върху вечната тема за ябълката и греха. Как би се развила човешката цивилизация без тях?

- Бих попитал многото „богослови-философи“ – в какво се състои грехът на Адам и Ева? Изяждайки ябълката, те опознават болката (я-болка). Това не е страшно, не е грешно – дори може да се каже, че са подтиквани към това. Тогава къде е грехът? Дали не ни се вменява „грях“ именно от „братята черноризци“, за да имат влияние над паството! Теолозите съзряха греха в това – че оживената материя е пожелала да се самоопознае извън принципите на божествеността, заложени в нея.

Библейските метафори и имена не са поставени случайно. Адам и Ева трябва да добият познание как да отсяват доброто от злото. Посочен е дори пътят за развитие на Адамовия род. Първо ще изконсумират плодовете (ябълки) от „Дървото на Познанието“ и след като му се наситят и развият това познание в себе си, сами ще открият пътя към „Дървото за Живот Вечен“.

- Днес има ли богове между хората?

- Да, има! Свидетели сме на хиляди такива – „бог в спорта“, „бог в бизнеса“, „бог“ в това и онова, но най-вече в пошлостта и измамата, налагани ни от медиите като „VIP персони“! Има и едни други, божествени същности до всеки човек, наричат ги ангел-хранител или пазител, но не всеки може да ги види и да се научи да общува с тях. Там е бедата, че няма желание да се научат и затова сме на този хал.

- Каква е връзката на днешните българи и Божиите наследници - цитирате РА/АР; Битие 1:27. В нашия език и днес е запазен този „ар“ - като лекАР, пожарникАР.

- Много често забравяме, че „съдържанието не е в думите, а между тях“, аз бих добавил – и в тях! Казаното в Битие 1:27 мисля, че винаги е седяло като „обица на ухото“ за българите и никога не е забравяно. „И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.“ Това ги стимулира да назовават част от родовете си със синонимни имена на Бога или Слънцето: богари, балхари, българи, балхики; ази, азери, беси, диобеси, бистони, одони, одриси, блегури, дардани, даки, дии, дерони, алани, трибали, мизи и т.н.

 

* Лили, Бербатов и Стоичков - никога във „ВИП Брадър“

Хора като Кулагин, който е точно обратното на „вип“, са мерило за падението на формата

* Златка Райкова издържала Джизъса

* Синът на Мик Джагър хареса български манджи

* Гала посрещна Стефан с нова спалня

* Таркан – „острият меч” на турската попмузика

Зеленоокият красавец громеше класациите, без да има нито песен на английски

ТЕЗИ И ДРУГИ ЧЕТИВА - В "ЖЪЛТ ТРУД" ОТ 7 НОЕМВРИ!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица