Теди Москов поставя "Уестърн" в Кукления театър

Нов спектакъл за възрастни поставя на варненска сцена режисьорът Теди Москов. Вдъхновен от филмовия шедьовър на Алън Пен "Малък голям човек" с Дъстин Хофман в главната роля, той представя своя театрална версия на одисеята на един бял мъж, отвлечен като дете и отгледан от индианците, а после попаднал в плен на белите. Любопитното е, че режисьорът е избрал да постави "Уестърн" на сцената на Държавния куклен театър.

"За пети път работя с куклените актьори. Те са от най-добрите драматични артисти - наравно с немската ми трупа и българските комедианти, с които съм правил телевизионното шоу "Улицата", сподели Теди Москов ден преди премиерата на "Уестърн" на 16 февруари. Театралният вариант на ролята на Хофман е поверен на Красимир Добрев. Съдбата го лашка между мошеници и духовници, между християнски морал и алкохолна зависимост, между шведска и четири индиански съпруги. Той е принуден ту да бъде с белите, ту с индианците, но не убива никого и не става предател.

"Поднесената с усмивка драма обаче не е чист класически уестърн, а показва и животът ни днес - такъв, какъвто е", уточни в аванс Москов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България