Общо 49 години затвор за гардовете, убили болния Нягол

Тежки ефективни присъди получиха тримата охранители за бруталното убийство на болния Нягол преди повече от две години в "Гранд мол Варна".

Общо 49 години ще търкат те нара в затвора за тежкото престъпление, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Варненският окръжен съд определи в понеделник 18 години затвор за 27-годишния Ангел Николов, 16 години за 24-годишния Красимир Димитров и 15 години за 21-годишния Цветан Маринов.

Убийството на 52-годишния мъж беше извършено на 14 март 2015 г., когато гардовете Ангел и Красимир получили сигнал от охранителната фирма "Джи Ем секюрити" за клошар, който проси пари от посетители в търговския център. Двамата повели Нягол, който е психично болен, но не и агресивен, към ескалатора. Но вместо да го изведат от мола, те го подкарали до залата за видеонаблюдение, където нямат достъп клиенти. Тримата подсъдими започнали да го бият на почивки, да се гаврят с него и да му отправят сексуални предложения.

Целият ад за жертвата продължил 15 минути, като част от него Ангел снимал с мобилния си телефон. При всеки от неколкократните опити на Нягол да се изтръгне от охранителите, побоят над него с ритници и юмруци продължавал със значителна сила и агресия по цялото тяло припомнят от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

По-късно жена подала сигнал за човек, паднал по гръб пред магазин в търговския център. Пристигналият медицински екип само констатирал смъртта на жертвата.

Тройната съдебномедицинска експертиза по време на разследването на зверското престъпление е преброила около 57 удара по тялото на убития.Назначената съдебнопсихиатрична експертиза на подсъдимите охранители установила, че те са с утвърдено безпричинно агресивно поведение към по-слаби и беззащитни хора, с изразени дисоциални и дори садистични тенденции. Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право