Тежки снеговалежи парализираха Хърватия и Босна и Херцеговина

Тежките зимни условия предизвикаха сериозни проблеми с трафика в Хърватия, където повечето от пътищата са със снежни покривки, съобщава електронното издание на македонския вестник „Независен“.

За камиони с ремаркета и полуремаркета е забранено движението по посока от вътрешността на страната към Риека, Истрия и Далмация и обратно, съобщи Автомото съюзът на Хърватия.

Силният вятър предизвика също проблеми и на Адриатическата магистрала. Сняг падна в Горски котар, Лика, Славония, части от Далмация, Централна и Северозападна Хърватия.

Поради ниските температури е възможно заледяването на пътищата, особено на мостове и надлези. Препоръчва се шофьорите да карат със скорост, съобразена с пътните условия и да не тръгват на път без подходящо зимно оборудване на автомобилите си.

В повечето части на Босна и Хергеговина движението също е затруднено заради метеорологичните условия, предадоха местните медии. Трафикът по пътищата в южните части на страната се осъществява на влажни пътища, съобщиха от Автомобилната асоциация на страната.

Използването на вериги за камиони е задължително по планинските пътища.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа