Тежкото детство спохожда сънищата на известните

Човек може да успее, без значение откъде и как започва живота си – това внушава мрачната младост на знаменитостите

Хората, израснали в ужасна семейна среда, често имат комплекси, ниско самочувствие и не умеят да общуват. Може би това са чувствали и звездите, за които ще ви разкажем, но те са преодолели неувереността си и внушаваното чувство за малоценност.

Том Круз – комплекс от комплекси

На 3 юли холивудският красавец навърши 56 години. За тази възраст той е постигнал много – три награди „Златен глобус”, три номинации за „Оскар” и състояние от около 400 млн. долара.

Детството му изобщо не е предвещавало подобна слава и охолство. Роден е в католическо семейство с английски, немски и ирландски корени, което живеело в голяма бедност и постоянно сменяло местожителството си. Бащата - електроинженерът Томас Круз Мейпотър III, трудно се задържал на една работа. Възпитавал строго Том и трите му сестри, често бил груб и несправедлив с тях и ги биел дори по най-незначителния повод. По-късно Том ще го нарече „грубиян и страхливец” и ще сподели, че е получил от баща си най-важния урок за това как е устроен животът – в началото те залъгва със спокойствието си, за да се отпуснеш и да се почувстваш в безопасност. После следва „Бам!”, ударът.

Така малкият Том расте като комплексирано дете. Най-вече се тормози от малкия си ръст, затова и предпочита да подбира нисички приятели и по-„млади” малчугани, за да не изглежда дребосък. Притеснява се и от кривите си зъби. Логично по-големите деца го измъчват: „Яки хулигани измисляха всякакви поводи да се заядат с мен... Никога не съм бил едро момче и никога не съм обичал да се бия, но знаех, че ако не ударя онзи, който се заяжда с мен, той ще ме бие цяла година. Затова е по-добре да се биеш, но не понасям хулиганите".

Още на 14 Том сменя 15 училища, изпитва проблеми с обучението, които още повече се задълбочават от неговата дислексия. За щастие успява да преодолее това с възрастта.

Журналистът Уенсли Кларксън, пишейки книга за Том Круз, научава от приятелите му, че актьорът се страхува да не умре от рак, без да е навършил 60. Баща му почива още преди да стане на 50, освен това няколко поколения мъже от фамилията също са жертва на тумора на дебелото черво и Том панически се страхува да не стане поредният.

Еминем: „Микрофонът е моят психиатър”

Кралят на хип-хопа Маршъл Брус Матърс III е изоставен от баща си, когато е едва на 6 месеца. Таткото никога повече не се интересува от съдбата на сина си, а майката също не е идеална. Живеят в огромна мизерия, тя поступва детето си и често е на „хапчета”. В търсене на работа се мотае между Мисури и Детройт, водейки малчугана със себе си. Постоянната смяна на училищата е особено тежка за хлапето, тъй като то всеки път се сблъсква с издевателствата на местните хулигани. „Биеха ме в банята, по коридорите, затваряха ме в шкафове”, спомня си Еминем. Най-вече е обект на подигравките на чернокожи момчета, които се занимават с хип-хоп. Сам певецът твърди, че е бил 9 дни в кома след схватка със завистниците.

Това го превръща в една от най-скандалните личности на съвременната музикална сцена: "Микрофонът е моят психиатър, музиката е моята терапия."

Когато е на 19, вуйчо му се самоубива, като се застрелва с пушка в главата. Еминем е в много близки отношения с него и случилото се го съкрушава. Сега той има в негова чест татуировка на лявата ръка, на която пише R.I.P Ronnie.

През 2011 г. Еминем официално се превърна в най-продавания изпълнител на планетата, след като задмина „Бийтълс“ по продажби. Влезе в 60-ото юбилейно издание на Книгата на рекордите за най-много изговорени думи в песен. Хитът се казва Rap God ("Бог на рапа"). В сингъла Еминем е израпирал 1560 думи за шест минути и четири секунди, или средно по 4,28 думи в секунда. Парчето има хиляди фенове и е гледано в YouTube над 140 милиона пъти.

Кристина и Шарлиз - под бащин тормоз

Гласовитата певица Кристина Агилера, която разказа на света какво иска едно момиче (What a Girl Wants), в детството си силно е желаела само едно – да бъде по-далеч от баща си, сержант от американските въоръжени сили, който бил жесток егоист. Веднъж майка й се прибира вкъщи и я вижда с окървавено лице, чувайки оправданието: „Татко искаше да спи, а аз бях много шумна”. Тя взима щерка си и се преместват при баба й. По думите на певицата точно болката, която й причинявали вкъщи, заражда силната любов към музиката.

40-5Детството на южноафриканската актриса Шарлиз Терон не е безоблачно. Когато е на 15, бащата алкохолик в пристъп на пиянско безумие вади пистолет и се прицелва към нея и майка й, крещейки, че ще ги убие. За щастие вкъщи оръжие имала и съпругата му, чийто мерник бил точен – изстрелът се оказал смъртоносен. Днес Шарлиз твърди, че смята постъпката на майка си за героична: „Ако моята дъщеря се окаже в подобна ситуация, бих направила същото”.

Глезената Дрю и унижаваният Майкъл

Дядото на Дрю Баримор е знаменитият кино- и театрален актьор Джон Баримор. Момиченцето обаче е глезено с пари и вещи, за сметка на топлотата на близките. Като резултат на 9 започва да пуши, на 11 се увлича по чашката, а на 12 вече минава и към сериозни упойващи вещества. Заради това Дрю е настанена в рехабилитационен център, а след година попада отново там заради опит за самоубийство. Лутанията й продължават до 1990 г., когато се освобождава от родителската опека и вече не се връща към предишния начин на живот.

Бъдещият крал на поп музиката Майкъл Джексън е осмото дете в семейството. Бащата унижава децата си морално и физически, наказва ги и за най-дребното провинение. Опитвайки се да приучи малчуганите към дисциплина, той стига дотам, че нощем слага страшна маска и стои под прозорците на стаята на горките дечица, карайки ги да повярват в чудовища. По-късно Майкъл ще признае, че често е бил измъчван от кошмари и не е искал да види баща си.

Грижовната Наталия и насилваната Опра

Детството на бъдещия модел и съпруга на френски бизнесмен Наталия Водянова преминава в малка стаичка заедно с майка й и сестра й, родена с тежка форма на аутизъм и детска церебрална парализа. Бащата ги напуска, отказвайки да отглежда болно дете. От 6-годишна Наталия се грижи за сестра си, докато майката е на работа. „Зная какво е да нямаш нищо в хладилника и да си без пари. Беше труден, но не толкова ужасен живот. Помня, веднъж намерих рубла на улицата. Изпаднах в еуфория, когато мама ми разреши да отида в магазина и да купя храна. Не може да се опише с думи чувството, когато можеш да направиш нещо за семейството си.”

Наблюдавайки днешната Опра – успяла, богата и влиятелна звезда на американската телевизия, трудно е да си представим, че животът й е бил истински ад. Още на 9 тя е насилвана сексуално от 19-годишния си братовчед, следват други нейни роднини и многобройните приятели на майка й. Опитвайки се да потуши душевната и физическата болка, девойката се пристрастява към наркотиците. На 14 я изпращат да живее при баща й и откриват, че очаква дете. Момченцето се ражда недоносено и живее на бял свят само две седмици. След много години, когато журналисти й предлагат да даде име на загиналия младенец, тя избира Ханаан, което означава по думите й „нова земя, нов живот”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл