Борят се за живота на пешеходец, блъснат от автобус в Брестник

Снимка: Архив

Лекарите от Университеска болница "Свети Георги" в Пловдив се борят за живота на 57-годишен жител на Брестник, който в четвъртък около 18.30 часа бил блъснат на улица в родното си село от автобус "Мерцедес".

Пострадалият се движил от дясната страна на пътното платно, когато бил ударен в гръб от рейса. Няма данни за употреба на алкохол от шофьора на автобуса, а на блъснатия от него мъж, който е с опасност за живота, е взета кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство в Първо РУ на МВР-Пловдив и е уведомена е прокуратурата.

През последното денонощие на територията на Пловдивска област са станали 29 ПТП-та с материални щети, а освен това са регистрирани и 5 катастрофи с петима ранени. При една от тях е пострадало 16-годишно момче, което е пътувало в лек автомобил "КИА", управляван от 40-годишен пловдивчанин. Тийнейджърът е приет в болница, след като "КИА"-та е блъснала отзад спрял автобус на градския транспорт в Пловдив в четвъртък около 14.50 часа на улица "Солунска" в район "Западен". Шофьорът на рейса, на 45 години от Катуница, и водачът на лекия автомобил са тествани с дрегер за алкохол, а резултатите са отрицателни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право