Тежко ранената жена при катастрофата с кон край Градец е вън от опасност

Кадър от Kotel News

Най-тежко пострадалата жена при катастрофата край котленското село Градец вече е вън от опасност, съобщиха от областната болница в Сливен. След тридневна битка за живота й, в понеделник пациентката е в съзнание, контактна и опасност за живота й няма. Останалите четирима пострадали са в стабилно състояние. Още две жени и един мъж са в отделението по реанимация, а един мъж - в отделението по хирургия.

Жестоката катастрофа стана в 20,35 часа на 15 ноември, над мост над река до село Градец, по главния път от "Петолъчката" към Котел. Внезапно изскочил кон на платното станал причина за тежкия инцидент. Автомобилът се е блъснал в животното, паднал е в коритото на реката по таван. Водите са били много плитки.

Но петима от седемте пътуващи са получили множество наранявания в резултат на удара. Пострадалите са от населени места в общините Омуртаг и Търговище. Връщали са се от сватба в Турция. Шофьорът е управлявал с несъобразена скорост, уточниха от полицията. След приключване на огледа на място трупът на животното е бил откаран за храна на грабливите птици, отглеждани от екоорганизация в Котленската планина.

Конят е бил с вързани два предни крака. Този способ се използва от някои стопани, за да не избягат животните им, пуснати безконтролно на паша. Собственикът на коня остава неизвестен, казаха криминалисти. Той не е имал ушна марка и не е бил регистриран, съгласно закона.

Това е поредният пътен инцидент, предизвикан от безкнотролно пуснати коне, крави и биволи в района на Котел и близките населени места. Във всички случаи животните не са били регистрирани и са нямали ушни марки.

Води се досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България