Тежък жребий за финалистите

Финалистите от последното издание на турнира за Купата на България – носителят на трофея „Славия“ и „Левски“, изтеглиха късата клечка в жребия за 1/8-финалите от надпреварата за сезон 2018/19.

„Белите“, отстранили в четвъртък вечер „Пирин“ (2:0), имат тежко гостуване на шампиона „Лудогорец“ в Разград. А „сините“ също ще играят далеч от София – на стадион „Тича“ във Варна“ срещу традиционно неудобния „Черно море“. Мачовете ще се играят между 30 октомври и 1 ноември, а програмата тепърва ще бъде обявена от БФС.

„Сините“ нямат добри спомени от сблъсъци с „моряците“ в мачове за купата през новия век. От 2000 година насам „Черно море“ е излизал краен победител в 4 от петте случая. През октомври 2016-а воденият от Елин Топузаков тим отстъпи с 2:3 след продължения на „Герена“ в двубой от същата фаза. Година по-рано двата отбора играха финал, а купата пое към Варна след късна драма и нови 120 минути на стадион „Лазур“ в Бургас. През 2009-а „зелено-белите“ разбиха своя противник с 4:1 в нервен мач на „Тича“. Три сезона по-рано „Черно море“ отново излезе краен победител и отново крайният изход бе решен след продължения за 3:2.

Единственият случай, в който 26-кратните шампиони продължиха напред, бе през 2012 година, когато победителят се определяше в два мача. Тогава „Левски“ спечели на „Герена“ с 4:0, а реваншът бе загубен с 0:1.

От своя страна шампионът „Славия“ също не се радва на позитивна статистика срещу „Лудогорец“. „Белите“ имат едва един успех над „орлите“, а той датира от сезон 2011/2012 с 3:2.

От своя страна ЦСКА има наглед лесна задача срещу „Витоша“ (Бистрица), като „червените“ дори са домакин. Интересен ще сблъсъкът в Стара Загора, където „Берое“ ще приеме „Ботев“ (Пловдив) в дербито на Тракия.

От елитните тимове до този момент отпадна единствено „Ботев“ (Враца). Новакът, където играе и Валери Божинов, отстъпи на „Черноморец“ (Балчик) с 0:1. След ролетката на дузпите „сухи“ се измъкнаха „Верея“ и „Витоша“ (Бистрица).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ