Тезата БСП vs. ПЕС ще бъде използвана срещу нас

dav

Ако се отдалечим от ПЕС, това ще бъде използвано от всички, за да бъде оспорена европейската легитимност на БСП. За това предупреди зам.- председателят на ПГ на БСП Антон Кутев по време на четвъртото заседание на 49-ия Конгрес на БСП. И посочи, че разграничаването ще бъде експлоатирано от социолозите, политолозите, медиите и опонентите на левицата.

Изказването му обобщи негласните коментари от кулоарите на Конгреса, че в речта си председателят на БСП Корнелия Нинова на няколко пъти индиректно се разграничи от ПЕС и респективно от президента на европейските социалисти Сергей Станишев.

Както е известно, от няколко месеца въпросът дали Станишев ще бъде водач на евролистата на червените, дава повод за коментари, че отношенията между Нинова и Станишев са обтегнати.

Минути по-късно зам.-председателят на БСП Кирил Добрев заяви, че приетите документи от Конгреса трябва да станат дела, а за това са необходими хора. И посочи, че резултатът от евровота е ключов за това дали ще има предсрочни избори. Всички сме в една лодка, обърна се Добрев към делегатите в залата. И ги призова да бъдат активни в номинациите за листата на европейските избори.

„Няма как да загубим евровота, а шест месеца по-късно да искаме победа на местните избори. И 2019-а е решаваща за БСП”, каза още Кирил Добрев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика