Тези две момчета спасиха жена от крадец (СНИМКИ)

Две 16-годишни момчета, спасили бургазлийка от бандит, бяха наградени в четвъртък. Това са Юри Атанасов и Никита Соловьов, които проявили изключителна храброст, настигайки крадеца, обрал жената.

Момчетата били приятели, вечерта в сряда вървели в района зад бургаския хотел "Космос". Стигайки до административната сграда на Бюрото по труда, двамата чули викове за помощ. Видели, че нагъл крадец издърпал чантата на жена и хукнал да бяга. Момчетата се втурнали след него и го настигнали. Те тренират източни бойни изкуства, разказаха по- късно съучениците им.

Крадецът се паникьосъл и се опитал да се скрие под лек автомобил, но не успял, защото те издърпали обратно чантата на жената. За миг обаче се поколебали да го заловят, защото се сетили, че може да е въоръжен.

Крадецът ги изблъскал и избягал, а те върнали чантата на бургазлийката и всички заедно отишли в Пето РПУ, където сигнализирали за случая.

Вчера учениците бяха поканени на среща с директора на ОДМВР-Бургас ст. комисар Калоян Калоянов, който им връчи почетни грамоти и ги поздрави за проявената смелост.

Двамата младежи - герои ще бъдат предложени за награда и в Общинския съвет на Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България