Тейлър Суифт - Новата кралица

Тейлър Суифт спечели четири отличия, включително за изпълнител на годината на Американските музикални награди и стана най-награждаваната певица в историята им. Всъщност красавицата е може би най-награждаваната поп певица изобщо. Към този момент тя има над 300 награди и над 650 номинации.

Американката, която това лято отчете богатство от над $320 млн. има нежно лице и тяло, с което спокойно може да участва в масовката на „Списъка на Шиндлер“ властва от години в поп и кънтри жанровете в САЩ.

Тя е родена на 13 декември 1989 г. в Рединг, Пенсилвания, а кариерата и тръгва на 10-годишна възраст, когато дебютира в лентата „Денят на влюбените“. Горе долу по това време едно момче, което поправя домашния й компютър я научава как да свири три акорда на китара и тя написва първата си песен. Веднага се втурва във всякакви конкурси – музикални, караоке. Бълва песен след песен, като сама пише и текстовете и музиката.

На 14 години се мести в Нешвил – столицата на кънтри музиката или иначе казано американския Димитровград. От тогава е манията на Тейлър да купува домове. В Нешвил има три къщи, няколко в Калифорния, Ню Йорк, Масачузетс, Род Айлънд и къде ли още не.

Дебютният ѝ сингъл Tim McGraw излиза през лятото на 2006 г., а първият ѝ албум, носещ нейното име, излиза на 24 октомври 2006 г. От него са продадени повече от 61 хиляди бройки още през първата седмица. Албумът достига до №1 в Billboard Top Country Albums и №5 в Билборд 200.

Интересен факт е, че нейната майка Андреа я избира името Тейлър, защото според нея ако някой види визитната й картичка трудно ще се ориентира дали това е момиче или момче и така могат да се избегне половата дискриминация.

Вторият сингъл от едноименния албум на Тейлър е Teardrops On My Guitar. Той излиза на 24 февруари 2007 г. Песента е вдъхновена от истинска история, случила се на Тейлър, когато е в гимназията. Тогава тя си падала по младеж на име Дрю, който обаче я виждал само като приятелка.

Следват синглите „Our Song“, „Picture to Burn“ и „Should've Said No“, които се радват на голям успех.

Певицата е луда по котките, но притежава и почти психопатския страх, че някой може тайно да я запише.

През 2008 г. Тейлър получава номинация за наградите Грами за най-добър нов изпълнител, но наградата отива при Ейми Уайнхаус (мир на душата й).

Вторият студиен албум на Тейлър се казва Fearless и излиза на 11 ноември 2008 г. Клипът към песента „Love Story“ излиза на 12 септември 2008 г. Клипът се основава на историята на Ромео и Жулиета. Песента достига №2 в iTunes Store Top Downloaded Songs и №5 в the Billboard Hot 100.

Тейлър става първият кънтри изпълнител, който печели музикалната видео награда на MTV, когато тя грабва приза за най-добро женско видео за „You Belong With Me“. По време на приемането си на наградата, тя е прекъсната от рапъра Кание Уест. Но певицата казва, че „няма никакви лоши чувства към него“. Уест е предложил своето извинение и Суифт го коментира като „много искрено“.

През 2010 г. Суифт печели четири награди Грами от осем номинации. Fearless печели в категориите Албум на годината и Най-добър кънтри албум, а „White Horse“ в Най-добра кънтри песен и Най-добро вокално изпълнение от кънтри певица. Суифт е най-младият изпълнител, който е печелил наградата за Албум на годината.

На 25 октомври 2010 г. излиза третият студиен албум на Тейлър – Speak Now. Певицата е написала всичките песни в албума сама и го е продуцирала заедно с Нейтън Чапман. От албума излизат 6 сингъла – „Mine“, „Back to December“, „Mean“, „The Story of Us“, „Sparks Fly“ и „Ours“. Албумът постига голям успех, като продава 1 млион копия през първата си седмица и заема челната позиция в класацията Billboard 200. Албумът продава общо над 5 милиона копия в целия свят.

През 2011 – 2012 г. Суифт тръгва на световно турне, състоящо се от 110 концерта, в подкрепа на албума Speak Now. На турнето са присъствали повече от 1,6 милиона зрители и приходите от него са 123 милиона долара. Първият live албум на Суифт Speak Now World Tour: Live излиза през ноември 2011 г.

Нейният пети албум – 1989, излиза през 2014 г. От него се продават повече копия през първата седмица, отколкото който и да е било друг албум през последните 12 години. След излизането на този албум Тейлър Суифт става първият изпълнител с 3 поредни албума, които се продават в 1 милион копия през първата си седмица. Сингълите „Shake It Off“, „Blank Space“ и „Bad Blood“ заемат първо място в класацията Billboard Hot 100.

 

Всички срещу Тръмп

Изглежда в шоубизнеса е доста скучно напоследък, та всеки певец, актьор или просто продуцент се бърка и в политиката. Най-вероятно присъствието на Доналд Тръмп и неговия антилиберален език дразни всички. Поради тази причина и Тейлър Суифт е част от бурния фронт срещу президента. Миналата неделя тя обяви, че тя ще гласува за кандидата на демократите за Сената от щата Тенеси Фил Бредесън и така наруши правилото си да не обсъжда нищо, свързано с политика.

 

Тя разказва истории с песен

Тя разказва истории с песните си и мисля, че затова се свързва със толкова истински със слушателите си. Умее да свири на скритата струна в човешката душа, така че да си кажат хората „О, Боже мой, минах точно през същото“ или „Каза го по такъв начин, по който дори не бих могла да го опиша“.

Кейти Пери

 

Аз направих кучката известна

„Усещам, че аз и Тейлър още можем да правим секс.

Защо ли? Аз направих кучката известна (по дяволите)

Аз направих тази кучка известна!

Кание Уест, рап певец, текст от хита му Famous

 

Пресметлива градноманка

Все още смятат Суифт за Гуинет Полтроу на поп музиката, а тя е дразнеща досадница, под чийто публичен образ на новоизлюпена Дисни принцеса всъщност се крие една пресметлива грандоманка.

Дженифър Ганън, „Айриш таймс“

 

Тя прекали много

„Тя (Тейлър Суифт) прекали много със заяжданията си. Какво като съм я нахокал в интервю? Задават ми въпроси, отговарям. Съдете ме! Освен това не забравяйте, че думите могат да бъдат извадени от контекста на интервютата... и все пак не се извинявам за думите си. Не разбирам защо хората се вълнуват толкова много от това, което казвам в интервюта? Не гледате ли новини? Няма ли за какво друго да се тревожите?“

Деми Ловато, певица

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети