Текстът за забрана на бурките в Пазарджик остана в Наредбата за обществен ред

Текстът за забрана на бурките в Пазарджик ще присъства в Наредбата за обществен ред, стана ясно след извънредната сесия на общинските съветници.

Първоначалното предложение на вносителя и кмет на общината Тодор Попов бе, текстът да отпадне поради факта, че Народното събрание вече е приело закон, с който практически забраната влиза в сила на територията на цяла България. По време на обсъждането общинският съветник от НФСБ (Национален фронт за спасение на България) Благо Петров предложи текстът за забрана да остане, а останалата част от общинската наредба се синхронизира с текстовете на закона.

Според кмета Тодор Попов това е излишно, след като има приет закон, но в името на спокойствието на пазарджиклии и старейшините в местния парламент се съгласи с предложението на Благо Петров. Така общинските съветници гласуваха само текстовете, с които промениха размера на санкциите от 300 на 200 лв. за първи случай на нарушение и от 1000 на 1500 лв. при повторен, както и че наказателните постановления ще се налагат от определени от министъра на вътрешните работи лица, а не от кмета на Пазарджик.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България