Телевизията на БСП се качи на сателит

Ще я гледат в Европа и Америка

Тестовият сигнал на Българска свободна телевизия (БСТВ) вече се разпространява на четири големи платформи NetIX, BIXBG, NETERRA и CORES. От тези платформи сигнал вземат над 200 кабелни телевизии, които осигуряват почти 100% покритие на страната. това съобщих от пресцентъра на БСП.

Телевизията ще може да се гледа от българите в чужбина, живеещи в Европа и Америка. БСТВ е качена и на сателита на Виваком, откъдето разпространителите също могат да вземат сигнал, който не е кодиран. Разпространението на БСТВ е безплатно за всички. Клиентите на Виваком ще могат да гледат телевизията във всички пакети.

Към този момент БСТВ има сключени договори за разпространение с 246 кабелни оператори. Преговорите за разпространение продължават с още над 120.

Предвижда се телевизията да стартира през януари 2019 година. Изграден е нюзрум, в момента се оборудват телевизионните студиа, монтажните и ефирни помещения. Днес ръководството на телевизията и председателят на БСП Корнелия Нинова обсъдиха техническата готовност и програмната схема за стартирането на медията през януари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България