Телевизори и хладилници без документи открили в затворите

Снимки: Цветан Томчев/Архив

Телефони, зарядни, флашки, спринцовки и игли, иззели надзирателите. Министър Цачева не съобщава колко

За изминалия месец са извършени проверки в затворите във Враца, Пазарджик, София и затворническото общежитие "Казичене" при затвора в София и в арестите в Пловдив, в София - на ул. "Майор Векилски", под прекия надзор на служители на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и Министерството на правосъдието.

Това съобщава правосъдният министър Цецка Цачева в писмен отговор на въпрос от парламентарния контрол на депутатката от "Обединени патриоти" Миглена Александрова относно предприетите проверки след последното дръзко бягство от столичния затвор.

"При тези проверки бяха открити и иззети неразрешени вещи и предмети, както следва: мобилни телефони, зарядни устройства за мобилен телефон, сим карти, USB кабели, заготовки за алкохол, карти памет, флаш памет, микро SD карти, телевизори без документи, хладилници (без документи), спринцовки и игли, хладилна чанта  - без документи за собственост", пише още в отговора на Цачева, без да се дават подробности за броя на изредените предмети и за това как е станала възможно да бъдат внесени в килиите.

Неразрешените вещи са иззети с протоколи.

Срещу зам.-началника на затвора в София е образувано дисциплинарно производство и е отстранен от длъжност. Дисциплинарни производства са образувани и срещу инспектора по надзорно-охранителната дейност и зам.-началника на затвора в Пазарджик и срещу началника на общежитието "Казичене".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право