Телемост свърза ученици от Бургас с украинчета в Николаевск

Телемост свърза възпитаниците на българското СОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ - Бургас и украинското 7-мо средно общообразователно училище в гр. Николаевск. Контактът между двете училища и виртуалните срещи се провеждат с помощта и под патронажа на почетния консул на Украйна в Бургас – Димитър Караненов от 2014 г. насам.

В нашия глобален свят е важно младите хора от различни народности да имат възможност да общуват, да се опознават взаимно и да обсъждат теми, които ги вълнуват, коментираха от Почетното консулство на Украйна в Бургас. Всеки от телемостовете е подчинен на определена тема. Тази година тя е „Ученическо самоуправление”.

Учениците от Бургас и Николаевск представиха разнообразните форми на самоуправление в своите училища. Най-малките възпитаници на СОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ - от първи клас, поздравиха своите украински приятели с песни, изпълнени на български и руски език, второклансниците представиха драматизация на приказката „Дядо вади ряпа” на руски език, а дванадесетокласници се включиха със стихотворение на Тарас Шевченко на украински език и украинска народна песен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони