Tелефонен измамник, задигнал 40 000 лева, отива на съд

Телефонен измамник, задигнал близо 40 000 лева се изправя пред съда във Враца.

През септември 2016 г., обвиняемият М., с цел да набави за себе си имотна облага, в съучастие като помагач с неустановен извършител, умишлено улеснил въвеждането в заблуждение на различни лица. В резултат на престъпните си действия той получил парични суми и златни накити, с което причинил имотна вреда на пострадалите в размер на 39 229,27 лв., съобщиха от прокуратурата.

Чрез провеждане на телефонни разговори, той успял да убеди две жени от. гр. Враца, че следва да окажат съдействие на органите на полицията. Първата пострадала предала на „дознател Николов“ и 3 695 евро, 11 970 лв. и златни накити с тегло 43 гр. на стойност 2 365 лв.

Два дни по-късно друга жена, след телефонно обаждане от обвиняемия, предала на представилия се за длъжностно лице от състава на МВР – „полицай Петров“ парична сума в размер на 2 500 лв. и златен накит – синджирче с тегло 3 гр. на стойност 165 лв.

Третият опит на обвиняемия спрямо поредната му жертва, извършен същия ден, останал недовършен, поради независещи от него причини. Той отново опитал да въведе в заблуждение жена с мотив „съдействие на полицията“, като този път паричната сума в размер на 15 000 лв. следвало да бъде предадена на „дознател Димитров“.

Обвинителен акт за подобно престъпление внесе за разглеждане в съда Районна прокуратура – Благоевград срещу Ф. Я. На 13.08.2015 г. в гр. Благоевград, действайки като съизвършител с неустановено по делото лице, той заблудил жена, че е „изпратен от служител на Техномаркет, за да вземе капаро за климатици, поръчани от неин роднина“. Това не отговаряло на истината, в резултат на което на жената била причинена имотна вреда в размер на 2 000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони