Телефонни апаши измъкнаха 9 бона и злато от двама пенсионери

Банда „ало” измамници оплетоха в опашатите си лъжи двама възрастни в област Монтана и задигнаха от тях близо 9000 лева и златни накити. Обирджиите се обадили в края на миналата седмица на 76 годишната И. К. в Монтана, засипали я със заплахи и поискали 40 000 лева.

Докато бабата била още в ужас от страшните закани, в дома й позвънил друг непознат. Той се представил за служител на МВР, успокоил я, че полицията е по дирите на апашите, и я инструктирал да събере и остави пред дома си всичките си пари и бижута, за да бъдат заловени престъпниците.

Старицата стриктно изпълнила указанията и оставила пред портата си плик с 7 670 лева и 158 грама златни бижута. Но повече не видяла нито спестяванията и златото, нито мнимите полицаи. В събота сутринта измамниците ударили и 80 годишния Г. П. в Берковица.

По разпореждане на апаш, представил се за „инспектор Петър Кръстев”, дядото хвърлил пред дома си плик с 1080 лева. Малко по-късно видял как тъмна кола спряла пред къщата му, мъж прибрал пакета и заминал. След като никой не го потърсил и не върнал парите, старецът разбрал, че е измамен и подал сигнал в полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България