Телефонни измамници звънели на шефа на полицията в Пазарджик

Полицията в Пазарджик предупреди за позвънявания на мобилните телефони от номера с кодовете на далечни държави извън Европейския съюз, съобщиха от ОДМВР. През последните дни в социалните мрежи се коментират различни случаи на обаждания от непознати номера, предимно от държави в Африка или островни държави, но всички извън Европейския съюз.

Характерно е, че позвъняването е много кратко и цели да накара ползвателя на телефона да върне обаждане. Така абонатите от територията на страната ни рискуват да се „сдобият" с високи сметки за мобилен телефон, тъй като обаждането към въпросните номера е в пъти по-скъпо от тези към страни членки на ЕС. Позвъняванията могат да са както към лични, така и към служебни мобилни телефони, а целта е една и съща.

ОДМВР-Пзаарджик информира, че дори на служебния телефон на директора на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Ивайло Тишев е имало две подобни изключително кратки позвънявания от телефонни номера с код +223, който е телефонния код на африканската държава Мали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право