Телефонни измамници звънят от името на шефа на полицията в Пазарджик

Наглостта на телефонните измамници, вършеещи на територията на Пазарджишкия регион, достигна нови върхове, след като "ало" бандитите вече се обаждат дори от името на началника на Областната дирекция на МВР-Пазарджик комисар Йордан Рогачев.

Само през последната седмица вече са регистрирани няколко подобни опита за измами. На всички жертви гласът от слушалката се е представял като шефа на Областната дирекция на полицията и е твърдял, че работи лично по случай с телефонни измами. След това гласът винаги допълвал, че за да бъдат разкрити и заловени престъпниците, трябва да се даде някаква сума.

"Използването на имена от полицията в повечето случаи сработва и хората се доверяват на измамниците", коментира говорителят на Областна дирекция на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Затова от полицията предупреждават жителите на областта да не се поддават на подобни телефонни манипулации. "Полицейски служители по никакъв повод няма да ви поискат пари. Най-малко пък комисар или директор на полицията", допълва Мирослав Стоянов и съветва при подобни обаждания хората да се свързват веднага с най-близките районни управления на МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право