Теменужка Петкова: Всяко решение, свързано с прехода към чиста енергия, трябва да се взима след сериозен анализ

Теменужка Петкова

Всяко решение, свързано с прехода към чиста енергия, трябва да взимаме заедно, на база на сериозен анализ. Да го взимаме по начин, който да гарантира конкурентоспособността и устойчивостта на индустрията. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова на откриването на конференцията „Чиста енергия и индустриална конкурентоспособност за устойчиво развитие – Кохезия, конкурентоспособност и сигурност на доставките“.

„Инвестициите в зелена енергия, в енергийна ефективност смело можем да кажем, че ще доведат до това да бъдат намалени и редуцирани разходите на големите индустриални потребители. Това е сериозна възможност да бъдат създадени работни места, да диверсифицираме източниците на енергийни ресурси“, заяви тя.

„Това, което стои като предизвикателство в нашето първо Председателство на Съвета на ЕС, е свързано с това да запазим темпът на дискусиите и да можем да доведем до успешен край триалозите“, посочи Петкова. „Екипът на министерството е изключително мотивиран, работим целенасочено за постигане на максимален успех и напредък по всяко едно от досиетата“, изтъкна тя.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес