Теменужка Петкова: Електроенергийната мрежа на страната е стабилна

Теменужка Петкова

В тази усложнена метеорологична обстановка електроенергийната мрежа на страната е стабилна. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова на брифинг във връзка с обилните валежи.

„В рамките на Електроенергийния системен оператор няма аварии“, допълни министър Петкова. По отношение на трите електроразпределителни предприятия тя отбеляза, че епизодични проблеми има единствено с електрозахранването на територията на ЧЕЗ.

„Това са областите Благоевград, Кюстендил и София. Общо 14 000 са клиентите, които са без електрическо захранване към момента. 40 екипа на ЧЕЗ работят на терен, така че в рамките на няколко часа тези повреди ще бъдат отстранени“, увери министър Петкова.

„На територията на Енерго Про няма населени места без електрозахранване, на територията на EVN – също“, допълни тя. По думите й енергийната ни система е стабилна. „Тъй като НЕК стопанисва най-големите язовири в страната – бих искала да ви информирам, че те са в необходимата кондиция. Свободният обем на тези язовири е над 30%. Българските граждани трябва да бъдат спокойни. Институциите са на мястото си, работят и всичко е под контрол. Взимат се превантивни мерки, така че всички да бъдат спокойни“, увери енергийният министър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България