Температурите падат, значителна облачност в цялата страна

През нощта облачността ще се увеличи и утре над цялата страна ще е значителна. Превалявания са малко вероятни. Това е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). С умерен и силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат, минималните ще са между 0° и 5°, максималните предимно между 7°-12°. Атмосферното налягане ще е близко до средното за декември.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 9°-12°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще има значителна облачност. Ще духа силен западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

През нощта срещу вторник ще се задържи предимно облачно, вятърът ще се ориентира от североизток и ще продължи да нахлува студен въздух. На места ще превали слаб сняг. Във вторник валежите ще спрат, а след обяд и облачността ще се разкъсва и ще намалява. Температурите ще се понижат, дневните - значително. В сряда ще бъде почти тихо, сутринта - ясно и доста студено. Преди обяд ще бъде предимно слънчево, по-късно ще започне увеличение на облачността, но вероятността за валежи е малка. В четвъртък с усилване на вятъра от северозапад отново ще проникне студен въздух. Ще има значителна облачност, на места ще превали слаб сняг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето