Температури до 22 градуса днес

Затоплянето ще продължи и днес, а максималните температури ще достигнат до 20 - 22 градуса.

Над Западна България обаче ще се задържи предимно облачно. Над Източна ще има разкъсана, предимно висока облачност, през деня намаляваща до слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад и с него затоплянето ще продължи. Най-топло ще е в Дунавската равнина до 20-22 градуса, в София ще е около 17 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, преди обяд на места с намалена видимост. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималните температури ще са 17-19 градуса. Температурата на морската вода е 17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, предава БТВ.

Над планините облачността ще е значителна. Временни разкъсвания и намаления до предимно слънчево ще има в масивите от Централна и Източна България. Почти без валежи. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14 градъса, на 2000 метра - около 7 градуса, Следващите две седмици се очаква времето да е по-топло от обичайното за този период. До средата на ноември се очертава ново циганско лято.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето